Výlet mladých hasičů školního věku

07.06.2014 08:45

FOTO              BÁSNIČKY

Výlet z Mladějova do Rovenska pod Troskami se nám povedl. Počasí přálo (co se týká teplot, možná až moc). První zastávka proběhla ve stínu u obchodu v Troskovicích - rozdělili jsme se do družstev a vyslechli zadání prvních dvou celodenních úkolů - chování členů družstva na veřejnosti, pomoc vedoucím a kamarádům apod. a složení básničky na téma hasičský výlet. 

Oběd jsme absolvovali na Vidláku, prostě sázka na jistotu. Nelitovali jsme. Přesun do Borku kolem Hrudky a Rokytňáku v popolední výhni jsme zvládli, za což jsme se odměnili zmrzlinou. Po krátké silniční chůzi jsme vlezli do lesa a přes Čechovu vyhlídku a kolem "Želvy" jsme dorazili na místo noclehu - zimní stadion v Rovensku. Po čtvrté hodině nás paní seznámila s fakty týkajícími se zvonice z roku 1630.

Vzhledem k tomu, že stínu bylo na zimáku poskrovnu, přesunuli jsme se společně ještě ke katově tůni, kde jsme plnili další úkoly - orientace v mapě, recitace básně a vědomostní kvíz na téma "dnešní výlet".

Potom už nám přijatelná teplota vzduchu umožnila opéci si špekáčky a věnovat se hrám i vyhlášení výsledků výletnické soutěže. Po osobní hygieně jsme vlezli do spacáků, vyslechli si pověst o třech bratřích Václavovi, Janovi a Jiřím a upadli do zaslouženého spánku.

Druhý den ráno už jen snídaně, úklid a hurá domů.

Za finanční dotaci děkujeme OÚ Mladějov.

Vyhledávání

Kontakt

Oddíl mládeže SDH Mladějov